https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-cr-pri-zasedani-mmf-chybovala-minimalne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie ČR při zasedání MMF chybovala minimálně

4.5.2001 15:40 | PRAHA (ČIA)
Celkem 1214 ohlasů na způsob provedení bezpečnostního opatření při loňském pražském zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky (SB) a činnost policistů během této akce obdržela Policie České republiky. Z této sumy bylo 821 kladných a 393 záporných. Pouze v jediném případě se prokázalo spáchání trestného činu zasahujícími policisty, konkrétní viník ale není známý. Na dnešní tiskové konferenci to oznámil ministr vnitra Stanislav Gross.
 

Jak dále uvedl, z celkového počtu 393 záporných reakcí bylo 284 v cizích jazycích, převážně v angličtině, dále němčině, francouzštině a španělštině. "Téměř 90 podání bylo doručeno opakovaně, to znamená kromě kontrolnímu útvaru Policejního prezídia také například přímo ministerstvu vnitra a prezidentské kanceláři," upozornil Gross.

Ze všech stížností na činnost policie jich 47 nespadalo do kompetence Policie ČR. "Zbývajících 257 podání se týkalo 70 konkrétních věcí trestního i netrestního charakteru. K dnešnímu dni jich bylo 66 již zcela vyřízeno, což je 94,2 procenta," pokračoval dále ministr. Podle jeho slov bylo 16 věcí hodnoceno jako podání trestního charakteru, šetření 13 z nich již skončilo a pouze v jediném případě došlo skutečně ke spáchání trestného činu policisty, aniž se však podařilo zjistit konkrétního viníka.

Podle policejního prezidenta Jiřího Koláře obdržela Policie ČR i 54 podání netrestního charakteru, které se týkají drobnějších záležitostí, jako je například porušování služebních předpisů ze strany policistů, nevhodných podmínek na služebnách a podobně. "Všechna tato podání už byla vyšetřena, pouze ve třech případech se zjistila jejich oprávněnost a chybující policisté byli disciplinárně potrestáni," dodal Kolář.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist