https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-odlozila-pripad-polepenych-ceduli-v-moravskem-krasu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie odložila případ polepených cedulí v Moravském krasu

19.12.2017 13:45 | BLANSKO (ČTK)
Namísto českého lva, moravská orlice
Namísto českého lva, moravská orlice
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Policie odložila případ poničených cedulí v Moravském krasu, pachatele nenašla. Cedule s malým státním znakem v krasu kdosi polepoval moravskými orlicemi. Poničeny či odcizeny byly během tohoto roku asi dvě desítky cedulí.
 
Správa krasu vyčíslila škodu zhruba na 25.000 korun.

Správa se s přelepováním cedulí potýkala i loni, letos na jaře se to ale vystupňovalo. Jak už dříve uvedl zástupce vedoucího Správy Chráněné krajinné oblasti Moravský kras Antonín Tůma, neznámý vandal začal cedule odnášet, případně na ně moravské orlice nýtoval či z nich znak lva vyřezával. Správa tak ještě před létem podala na neznámého pachatele trestní oznámení. Poté byl podle Tůmy už klid a cedule nikdo neničil.

Cedule ale správa musela nahradit novými, poslední umístili koncem října. Policie pachatele nenašla, případ odložila. Podle Maláška ale platí, že pokud se zjistí nové skutečnosti, případ policie znovu otevře.

Chráněná území, přírodní památky, národní parky a podobné celky musejí být označeny ze zákona. Malý státní znak se symbolem lva se používá při označení například přírodních rezervací nebo přírodních památek či památných stromů. Větší celky, například národní parky či chráněné krajinné oblasti, označuje velký státní znak. Na něm jsou kromě lvů i moravská i slezská orlice.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist