https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-stiha-muze-z-pelhrimovska-za-neopravneny-chov-levhartu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie stíhá muže z Pelhřimovska za neoprávněný chov levhartů

6.5.2017 03:59 | JIHLAVA (ČTK)
Levharty choval muž bez povolení od konce minulého roku do začátku dubna v jedné obci na Pelhřimovsku, uvedla policie. Ilustrační foto.
Levharty choval muž bez povolení od konce minulého roku do začátku dubna v jedné obci na Pelhřimovsku, uvedla policie. Ilustrační foto.
Muž z Pelhřimovska podle policie choval dva levharty, ačkoliv měl chov takových zvířat zakázán. Může být potrestán až dvěma lety vězení, sdělila včera mluvčí policie Stanislava Miláčková. Jednapadesátiletý muž je rovněž podezřelý z týrání, protože levharty nechoval v odpovídajících podmínkách. Znalecké posudky uvádějí, že loni kvůli zanedbání péče uhynuly dva kusy v jeho chovu jelení zvěře.
 

Levharty choval muž bez povolení od konce minulého roku do začátku dubna v jedné obci na Pelhřimovsku, uvedla policie. Chov zvířat vyžadujících zvláštní péči, mezi něž levharti patří, mu loni v září zakázal odbor životního prostředí, a to na pět let. "Muž je obviněn z toho, že přes uložený zákaz levharty choval a mařil tak výkon úředního rozhodnutí," uvedl kriminalista Martin Petrák.

Při prověřování případu kriminalisté zjistili, že muž se mohl dopustit také týrání zvířat kvůli nevyhovujícím podmínkám v chovu levhartů i jelení zvěře. Jde o přestupek, který policejní komisař předal k projednání příslušnému odboru životního prostředí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist