https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-vysetruje-umrti-velblouda-v-safari-parku-na-ceskobudejovicku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie vyšetřuje úmrtí velblouda v safari parku na Českobudějovicku

8.2.2021 01:04 | Č. BUDĚJOVICE (ČTK)
Možnou příčinou úhynu zvířete je to, že mu někdo podal cukr, který u zvířete vyvolá silný průjem. Ilustrační obrázek
Možnou příčinou úhynu zvířete je to, že mu někdo podal cukr, který u zvířete vyvolá silný průjem. Ilustrační obrázek
Policie vyšetřuje případ úmrtí velblouda dvouhrbého, jenž zahynul v safari parku v Hluboké u Borovan na Českobudějovicku. Možnou příčinou úhynu zvířete je to, že mu někdo podal cukr, který u zvířete vyvolá silný průjem. Policie o případu informovala na svém webu.
 

"Velbloud začal v odpoledních hodinách vykazovat známky akutního onemocnění a krátce na to uhynul. Přivolaný veterinář po prohlídce konstatoval, že pravděpodobně někdo podal velbloudovi cukr," uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner. Dodal, že ve výběhu skutečně ležely sáčky od cukru.

Safari odhaduje škodu za úhyn velblouda přibližně na 200 000 Kč. "Policisté případ nyní prošetřují a dál budou postupovat podle výsledků pitvy zvířete. Ten, kdo možná z hlouposti zvířeti cukr podal, se mohl dopustit trestného činu týrání zvířete. Policisté na lince 158 přivítají jakékoliv informace o pohybu podezřelých osob kolem výběhu či informace k tomuto případu," dodal Matzner.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist