https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-zadrzela-muze-ktery-hrozil-kontaminaci-pitne-vody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie zadržela muže, který hrozil kontaminací pitné vody

14.9.2001 14:20 | PRAHA (ČIA)
Muže, který anonymním telefonátem hrozil kontaminací zdrojů pitné vody v celé České republice, zadržela policie. Po jednání ústředního krizového štábu, který se otázkou šířících se planých poplachů zabýval, to řekl policejní prezident Jiří Kolář. Muže z okresu Cheb vyšetřovatel obvinil z trestného činu šíření poplašných zpráv.
 

Podle ministra vnitra Stanislava Grosse Policie ČR nyní zaměří pozornost na lidi, kteří zneužívají této příležitosti k výhružným telefonátům. Jak potvrdil Kolář, v souvislosti s událostmi v USA počet anonymních výhrůžek za posledních 24 hodin výrazně stoupl. V minulých dnech anonym vyhrožoval například také Úřadu vlády či Poslanecké sněmovně.

"Při každé takovéto nervózní situaci dochází k tomu, že lidé telefonují a vyvolávají plané poplachy, ale nepřekračuje to míru, která je při takových událostech obvyklá," prohlásil po jednání ústředního krizového štábu vicepremiér Vladimír Špidla.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist