https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policka-letos-dokonci-rekonstrukci-cisticky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Polička letos dokončí rekonstrukci čističky

28.6.2002 13:24 | POLIČKA (ČIA)
Ještě letos bude v Poličce na Svitavsku dokončena rekonstrukce čistírny odpadních vod. Modernizace se dotkne prakticky všech technologických stupňů - od mechanického čištění přes biologické čištění až po kalovou koncovku. Součástí rekonstrukce je i automatizace řízení provozu a protipovodňová ochrana. ČIA to dnes řekla mluvčí městského úřadu Věra Patočková.
 

Z celkového počtu osmnácti stavebních objektů a osmi provozních souborů je zcela dokončeno sedm stavebních objektů a dva provozní soubory a ostatní objekty jsou před dokončením. Od roku 1998 bylo prostavěno včetně inženýrské činnosti a přípravných prací celkem 45,4 milionu korun, což činí 82 procent celkové ceny stavby, která je vyčíslena na 55,3 milionu korun. Stavba je realizována s podporou Státního fondu životního prostředí ČR. Půjčka činí 27,7 milionu korun, dotace je ve výši 4,2 milionu korun.

Nádrže jsou vybaveny novou technologií, která odpovídá současným požadavkům na kvalitu čištění a bezporuchový provoz. Další významnou změnou je podle Patočkové kalová koncovka, která řeší odvodňování kalu na odstředivce a jeho následné využití či likvidaci v souladu se zákonem, který stanoví přísné podmínky pro nakládání s kaly a vylučuje jeho přímou aplikaci v tekutém stavu na pole.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist