https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/polovina-kacovskych-lednic-byla-zlikvidovana
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Polovina kácovských lednic byla zlikvidována

6.5.2002 19:04 | KÁCOV (ČIA)
Polovinu z lednic uložených na skládce v Kácově na Kutnohorsku odvezla k dnešnímu dni společnost Rethmann-Jeřala Recycling. "Podle obsahu freonu firma označila a odvezla celkem asi 10 tisíc lednic. Jejich likvidace probíhá v souladu s uzavřenou smlouvou na zneškodnění vyřazených lednic mezi Středočeským krajem a společností Rethmann-Jeřala Recycling," uvedl mluvčí středočeského hejtmana Petr Husák.
 

Krajský úřad Středočeského kraje provedl 3. května v Kácově kontrolu, ze které vyplývá, že je zde firma udržuje pořádek, drobné součásti odpadající z lednic a případnou zeminu kontaminovanou olejem průběžně odstraňuje a ukládá do speciálního kontejneru.

Společnost Rethmann-Jeřava Recycling (RJR) se na konci roku 2001 stala vítězem výběrového řízení vypsaného Středočeským krajem. Likvidaci skládky bude na základě smlouvy s krajem financovat Státní fond životního prostředí. Při výběrovém řízení se společnost RJR zavázala, že náklady nepřesáhnou částku 6,7 milionu korun a akci dokončí do začátku června 2002.

Skládka lednic vznikla v Kácově před šesti lety v rámci připravované recyklační linky, kterou zde měla za pomoci státní dotace ve výši 60 milionů korun vystavět firma Ekotron. "Majetek firmy jsem prodal ve veřejné dražbě. Konečné vypořádání proto může díky iniciativě kraje proběhnout v dalších týdnech," potvrdil správce konkurzní podstaty Josef Mrva, který registruje pohledávky v celkové částce 100 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist