https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/popelari-odvezli-od-o2-areny-30-velkych-kontejneru-a-156-popelnic-odpadku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Popeláři odvezli od O2 areny 30 velkých kontejnerů a 156 popelnic odpadků

27.5.2024 19:20 | PRAHA (ČTK)
Foto | ŠJů (cs:ŠJů) / Wikimedia Commons
Zaměstnanci městské svozové firmy Pražské služby (PSAS) odvezli při mistrovství světa v hokeji od libeňské O2 areny v Praze zhruba 30 velkoobjemových kontejnerů a desítky velkých popelnic odpadků. Na pořádek dohlížely denně tři desítky lidí a strojů. Na dotaz ČTK to uvedl mluvčí PSAS Alexandr Komarnický. Firma uklízela také po včerejším televizním přenosu na Staroměstském náměstí, kde bude uklízet i po dnešním uvítání českých hokejistů, kteří šampionát vyhráli.
 
"V Libni bylo po celou dobu konání mistrovství světa vše kolem úklidu naprosto bez problémů. Během mistrovství jsme odvezli od pražské O2 areny zhruba 30 velkoobjemových kontejnerů a přibližně 156 velkých popelnic po 1100 litrech. O pořádek se tu denně staralo dohromady asi 30 lidí a strojů," uvedl Komarnický.

Zaměstnanci PSAS uklízeli po fanoušcích rovněž v noci z neděle na pondělí a v pondělí ráno na pražském Staroměstském náměstí. Po dohodě s Technickou správou komunikací (TSK), která úklid u PSAS objednává, posílili služby na náměstí operativně potřebné síly z okolních lokalit. "Podobně tomu bude i v noci z pondělí na úterý a v úterý ráno. To počítáme zhruba s nasazením desítky pracovníků a dvou strojů, nicméně znovu se přizpůsobíme aktuální situaci, v závislosti na jejím vývoji a momentálních potřebách," sdělil mluvčí.

Po dobu šampionátu nainstalovali pracovníci PSAS v takzvané FAN zóně u O2 areny namísto klasických košů obruče s igelitovými pytli, jejichž počet byl vyšší, než je v okolí běžné. Po dobu šampionátu na místě také firma uklízela častěji než ve standardní dny, a to nejen v okolí haly, ale i u křižovatky Balabenka a až po náměstí OSN a křižovatku Harfa.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist