https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/poradatele-akcniho-kempu-misto-urceni-taji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pořadatelé akčního kempu místo určení tají

14.9.2000 13:01 | PRAHA (EkoList)
Na přísně utajovaném místě asi 30 km za Prahou dnes začíná tzv. akční kemp, kterého se má zúčastnit kolem 250 aktivistů jak z tuzemska tak ze zahraničí, aby se zde do 18. září připravovali na protestní akce proti zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky. Pořadatelem kempu je Iniciativa proti ekonomické globalizaci (INPEG), která stojí i za organizací většiny protestních akcí, jichž by se podle INPEGu mělo zúčastnit kolem dvaceti tisíc převážně mladých lidí.
 

Smyslem čtyřdenního kempu je podle pořadatelů praktická příprava na poklidné vedení demonstrace, která bude mimo jiné zahrnovat např. výrobu loutek a plakátů, nacvičování pouličního divadla, základní zdravotnickou průpravu, ale i zásady správného vystupování v médiích nebo i základy slaňování. "Zkrátka vše, co se může při demonstracích hodit", uvedl mluvčí INPEGu Viktor Piorecký. Ten se také snažil vysvětlit, proč je místo konání kempu tak pečlivě střeženo: "Některým lidem by vadilo, kdyby byli sledováni médii, nemohli by se pak soustředit na podstatné věci." Místo konání kempu bude zveřejněno až v sobotu, kdy by také měly být jeho prostory otevřeny pro novináře. "Život v kempu bude probíhat i v sobotu zcela normálně, bez nějakých změn, jen ti lidé, kterým by jakákoli publicita vadila, nebudou přítomní," uvedl Piorecký.


reklama

 
Markéta Kutilová

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist