https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/poslanci-chteji-podporit-vystavbu-vodnich-del-na-dolnim-labi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Poslanci chtějí podpořit výstavbu vodních děl na dolním Labi

13.6.2001 19:55 | DĚČÍN (ČIA)
Výstavbu dvou plánovaných nízkoprahových vodních děl na dolním Labi, která mají vyrůst u Malého Března na Ústecku a v Prostředním Žlebu v okrese Děčín hodlá podpořit devět poslanců Parlamentu České republiky z výboru pro životní prostředí. ČIA to po dnešní poslanecké exkurzi po dolním Labi řekl její iniciátor, severočeský poslanec Vlastimil Aubrecht (ČSSD).
 

Pouze vybudováním uvedených vodních děl je totiž podle Aubrechta možné zajistit plnosplavnost Labe v jeho dolní části od Ústí nad Labem po hranice s Německem. Postavení plánovaných jezů je současně podmínkou pro to, aby Labe zůstalo i po vstupu České republiky do Evropské unie součástí evropských vodních cest. Nízká a nepravidelná splavnost Labe v posledních letech je navíc jednou z hlavních příčin současné ekonomické krize akciové společnosti Československá plavba Labská v Děčíně.

Parlamentní poslanci dnes o situaci na dolním Labi diskutovali s vodohospodáři, odborníky z děčínského rejdařství i ekologickými aktivisty. V dopoledních hodinách navštívili členové poslaneckého výboru pro životní prostředí Národní park České Švýcarsko, kde v Krásné Lípě besedovali s vedením parku i představiteli měst a obcí, do jejichž katastru národní park zasahuje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist