https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/poslankyne-evropskeho-parlamentu-prijela-jednat-o-labi-a-d8
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Poslankyně Evropského parlamentu přijela jednat o Labi a D8

1.8.2002 11:16 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Energetika, labská vodní cesta, dostavba dálnice D8 a česko-německé vztahy, to byla hlavní témata pracovního jednání poslankyně Evropského parlamentu Constance Angely Krehlové z Německa s představiteli Ústeckého kraje. Krehlová dnes pro ČIA uvedla, že se se svými kolegy postupně seznamuje, jak jsou čeští občané v příhraničních oblastech připraveni na vstup do EU a co je ještě nutné připravit.
 

Při jednání s představiteli Ústeckého kraje poslankyně označila za kontraproduktivní nedávnou výzvu Saského zemského sněmu na zrušení dekretů jako podmínky pro vstup některých zemí do EU. "Benešovy dekrety nejsou aktuálním právem, měly by být označeny za část historie dotčených zemí. Doufám, že vztahy mezi Českou republikou a Saskem nebyly touto diskusí poškozeny," zdůraznila v Ústí nad Labem evropská poslankyně Krehlová.

Krehlová ve středu jednala na krajském úřadě v Ústí nad Labem se statutárním zástupcem hejtmana Jaroslavem Foldynou (ČSSD). Přítomen byl také předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny a poslanec za Děčínsko Vladimír Laštůvka (ČSSD), ale i někteří krajští zastupitelé. Při té příležitosti poslanec Laštůvka konstatoval, že v České republice je bohužel veřejné mínění v otázce podpory našeho vstupu do EU poněkud chladnější, než by bylo třeba.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist