https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/posledni-strom-roku-2002-vysadil-ambrozek-a-bem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Poslední strom roku 2002 vysadil Ambrozek a Bém

5.12.2002 19:49 | PRAHA (ČIA)
Poslední strom roku 2002 dnes společně vysadil ministr životního prostředí Libor Ambrozek a nový primátor Prahy Pavel Bém. Slavnostní vysazení se uskutečnilo před budovou Národního divadla. Výsadba stromu byla symbolickým zahájením nové spolupráce mezi hlavním městem Praha a Ministerstvem životního prostředí a zároveň také předáním péče o pražskou zeleň mezi novými a starými členy Rady Zastupitelstva hlavního města Prahy. Informovala o tom Zdeňka Pacáková z tiskového oddělení Magistrátu hl. m. Prahy.
 

Výsadbou stromořadí na Masarykově nábřeží hlavní město Praha uzavírá další rok systematické obnovy uličních stromořadí v rámci projektu "Praha stromům - stromy Praze", který byl zahájen v roce 1995. Město vysadilo již přes dva tisíce nových stromů. Jubilejní dvoutisící strom byl vysazen v listopadu letošního roku v ulici Koněvova. V následujícím roce by se mělo v obnovách uličních stromořadí pokračovat. Pro jaro 2003 je připravena obnova stromořadí v Ječné ulici.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist