https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pouze-100-tisic-korun-ziskal-od-statu-mikroregion-podjestedi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pouze 100 tisíc korun získal od státu mikroregion Podještědí

1.8.2001 13:35 | PROSEČ POD JEŠTĚDEM (ČIA)
Sto tisíc korun z Programu obnovy venkova získal letos mikroregion Podještědí, který na Liberecku sdružuje 11 obcí. Předseda mikroregionu a starosta Proseče po Ještědem Josef Kamenský dnes upřesnil, že obce společně žádaly o dotaci ve výši 285 tisíc korun. "Částka byla krácena, obce se musí spokojit s menším příspěvkem," řekl Kamenský.
 

Podle Kamenského využijí obce přidělených peněz především na poradenské služby při přípravě projektů a žádostí o poskytnutí dotací z programu SAPARD, zaměřeného na venkov a zemědělství, i z různých dalších programů. Obce totiž podle Kamenského často ani neznají své možnosti a připravují se o peníze na rozvoj.

"Chtěli jsme také uspořádat školení na práci s počítači pro pracovníky obecních úřadů a pro starosty. To ale budeme muset asi odložit, protože rezervní fond jsme téměř vyčerpali na opravu místních komunikací. Je to škoda. Právě samosprávy malých obcí mají v této oblasti citelnou mezeru. Pociťujeme to hlavně při jednání s takzvanými vyššími místy," řekl Kamenský.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist