https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/povodi-labe-pripravuje-v-pardubicich-vymenu-brehovych-drevin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Povodí Labe připravuje v Pardubicích výměnu břehových dřevin

24.1.2002 08:08 | PARDUBICE (ČIA)
Výměnu zchrátralých dřevin provede v nebližších dnech u vodních nádrží Bajkal a Čičák v Pardubicích Povodí Labe. Staré a nemocné stromy totiž ohrožují bezprostřední okolí. ČIA o tom informoval Petr Hrubant z odboru životního prostředí Magistrátu města Pardubic s tím, že radnice k tomu vydala souhlasné stanovisko.
 

"V rámci údržby bude na Čičáku pokácena jedna rozlomená vrba s obvodem kmene 79 centimetrů a sedmnáct suchých a napadených olší o obvodu kmene 31 až 126 centimetrů," upřesnil Hrubant. Dodal, že na pravém břehu slepého labského ramene vedle Bajkalu bude odstraněno šest mohutných topolů o obvodu kmene 141 až 252 centimetrů. "U nich se lámou suché větve a ohrožují osoby v bezprostředním okolí," řekl dále Hrubant.

"Případné poškození okolní zeleně bude odborně ošetřeno. Vzniklé proluky v břehových porostech doplní Povodí Labe domácími druhy vzrostlých dřevin se zemním balem, například olší, jasanem, javorem, lípou a podobně," doplnil Hrubant. Podle něj budou větve ze stromů na Čičáku na místě spáleny, s případným pálením větví u Bajkalu musí souhlasit úřad místního obvodu. Kácení se uskuteční v době vegetačního klidu a pracovníci odboru životního prostředí v rámci přejímky prací zkontrolují jeho provedení a dodržení všech podmínek těžby.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist