https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/povodi-labe-zahaji-vystavbu-protipovodnove-ochrany
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Povodí Labe zahájí výstavbu protipovodňové ochrany

7.8.2002 20:07 | PARDUBICE (ČIA)
První etapu výstavby protipovodňové ochrany, která si vyžádá investici 241 milionů korun, zahájí Povodí Labe Hradec Králové na jaře příštího roku a dokončena má být už v roce 2005. Sedm z deseti stěžejních projektů přitom bude realizováno v Pardubickém kraji. Po dnešním jednání hejtmana Pardubického kraje Romana Línka s generálním ředitelem Povodí Labe Tomášem Vaňkem to ČIA sdělila mluvčí krajského úřadu Sylva Zajíčková.
 

Povodí Labe má podle mluvčí příští týden předložit na ministerstvu zemědělství zajištěnost staveb, aby mohlo dojít k čerpání peněz. "Investorem bude Povodí Labe a stavbu zaplatí stát prostřednictvím Evropské investiční banky," uvedla mluvčí.

Petr Špilar, krajský radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova dále připomněl, že nemalý podíl na schválení záměru výstavby hrází a jejich financování vládou má právě Pardubický kraj, jehož hejtman tuto problematiku nastolil při březnovém výjezdním zasedání vlády v Pardubicích.

Na první etapu výstavby hrází by měla navázat etapa druhá, která má zabezpečit levý břeh řeky. V této chvíli probíhá stavební řízení na první etapu. Jednání podporuje rovněž Magistrát města Pardubic. "Zástupci kraje, magistrátu města i Povodí Labe se chtějí na podobných schůzkách scházet pravidelně, minimálně jednou za půl roku," dodala mluvčí Zajíčková.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist