https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/povodi-labe-zvysi-bezpecnostni-opatreni-na-prehradach
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Povodí Labe zvýší bezpečnostní opatření na přehradách

12.6.2001 10:56 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Téměř žádnou škodu nezpůsobily královéhradeckému Povodí Labe práce spojené se zvýšenými bezpečnostními opatřeními na přehradní nádrži Pastviny na Ústeckoorlicku. ČIA to sdělil vedoucí kanceláře generálního ředitele Povodí Labe František Staněk. "Lidé sice museli pracovat déle, ale chápeme to jako běžnou provozní činnost. Vzniklou újmu nehodláme vyčíslovat jako prokazatelné škody," řekl Staněk. Škody, které se podle prvních odhadů blíží zhruba jednomu milionu korun, pocítily podle Staňka zejména energetici a rybáři.
 

V souvislosti s anonymním telefonátem Povodí Labe plánuje zvýšení bezpečnostních opatření. "Domníváme se, že naše vodní díla jsou zabezpečena dostatečně, je to pro nás ale velká zkušenost," komentoval Staněk události z minulého týdne. Připustil ovšem, že Povodí Labe má obavy z dalších výhružek bombovými útoky. Bezpečnostní opatření budou podle něj řešena individuálně. "Každé vodní dílo je jinak zranitelné," dodal.

Kvůli anonymnímu telefonátu o umístění bomby na přehradě Pastviny byla v závěru minulého týdne přijata mimořádná bezpečnostní opatření. V jejich rámci bylo z nádrže vypuštěno více než 300 milionů kubíků vody, došlo i k omezení dopravy po hrázi.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist