https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/povodnove-skody-v-plzni-jsou-dvakrat-vyssi-nez-odhad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Povodňové škody v Plzni jsou dvakrát vyšší než odhad

17.9.2002 10:12 | PLZEŇ (ČIA)
Dvojnásobné oproti původním odhadům jsou škody, které způsobily srpnové záplavy v Plzni. Výše škod dosáhla 705 milionů korun, magistrát přitom ještě na konci srpna odhadoval, že celkové škody dosáhnou 300 až 400 milionů korun. Novinářům to dnes potvrdil náměstek plzeňského primátora Jiří Bis.
 

Největší škody způsobila povodeň na plzeňské čistírně odpadních vod a kanalizaci - 300 milionů korun, škody ve sportovních areálech dosáhly 60 milionů korun, 50 milionů hlásí městské dopravní podniky, škody ve výši 37 milionů způsobily povodně na komunikacích a mostech a mimo jiné výše sedm milionů korun dosáhly škody na osvětlení.

Město Plzeň již přesně vyčíslilo přímé výdaje při likvidaci povodní. Podle Bise jde o necelých 20 milionů korun, které byly vynaloženy například na úklid nebo odvoz odpadků.

Plzeň letos hospodaří s rozpočtem ve výši 4,537 miliardy korun. Ne všechny povodňové škody však půjdou na vrub městského rozpočtu, například část peněz za poškozenou čističku uhradí pojišťovny, očekává se i státní pomoc.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist