https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/povoleni-k-vjezdu-do-zrusenych-ujezdu-lze-vyrizovat-elektronicky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Povolení k vjezdu do zrušených újezdů lze vyřizovat elektronicky

26.1.2016 19:58 | JINCE (ČTK)
Povolení k vjezdu na obslužné cesty v oblastech spravovaných Vojenskými lesy a statky ČR lze nově vyřizovat elektronicky. Týká se to především zrušených vojenských újezdů, jako jsou Brdy nebo Ralsko. Zájemci mohou o povolenku požádat prostřednictvím elektronického formuláře na webu státního lesnického podniku, sdělil dnes ČTK mluvčí Vojenských lesů a statků ČR Jan Sotona.
 

Žádost je možné podat prostřednictvím elektronického systému a sledovat její vyřízení on-line. Každá žádost bude individuálně posouzena.

Povolení se vydávají k vjezdu do lokalit mimo výcvikové prostory, jako jsou Brdy, Ralsko nebo lokality v okolí nynějších újezdů. Zájemci o přístup do armádních výcvikových prostorů se musejí obracet na místně příslušné újezdní úřady. Povolení k vjezdu do Brd je vydáváno v součinnosti s Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR.

Chráněná krajinná oblast Brdy vznikla 1. ledna na území někdejšího vojenského újezdu. Pěším a cykloturistům se zatím otevřelo 20 až 30 procent území bývalého armádního prostoru. Veškeré plochy, kde už nebude působit armáda, budou pro veřejnost otevřené, až skončí povrchový pyrotechnický průzkum. Termín mají vojáci do konce příštího roku.

Na celém území CHKO Brdy platí zákaz vjezdu motorových vozidel, výjimku mohou udělit právě Vojenské lesy a statky ČR. Režim na vodních nádržích a dalších vodních zdrojích zůstává nezměněn, platí tedy nadále zákaz vstupu do prvního stupně ochranného pásma vodních zdrojů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist