https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pozar-haly-v-arealu-skladky-celio-v-litvinove-je-temer-dohasen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Požár haly v areálu skládky Celio v Litvínově je téměř dohašen

21.9.2018 00:27 | LITVÍNOV (ČTK)
Hala s linkou na drcení odpadu hořela od středečních 13:00.
Hala s linkou na drcení odpadu hořela od středečních 13:00.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Požár haly v areálu skládky Celio v Litvínově je téměř dohašen. Na místě v současnosti zůstává jedna jednotka hasičů, řekl ráno mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Milan Rudolf. Příčinami a důsledky požáru haly, kterou oheň zasáhl ve středu a způsobil škodu asi 100 milionů korun, se dnes od 10:00 zabývá také Bezpečnostní rada Ústeckého kraje, řekla mluvčí kraje.
 

"Veškerý materiál z haly se podařilo vyskladnit kolem 3:00 v noci. Nyní je na místě vyhlášen první, nejnižší stupeň požárního poplachu. Na místě zůstává jedna jednotka hasičů z Mostu, kteří provádějí drobné dohašovací práce," řekl Rudolf. Při samotném požáru nebyl nikdo zraněn, jeden z hasičů si ale při zásahu zlomil ruku.

Hala s linkou na drcení odpadu hořela od středečních 13:00. Hasiči měli obavy, že by se mohla propadnou střecha, kde byla navíc umístěna fotovoltaická elektrárna, nebo další nosné konstrukce. Statické posouzení se kvůli velkému žáru nepodařilo v průběhu zásahu provést. Do haly proto hasiči nevystupovali a naskladněný materiál vyváželi pomocí speciálního dálkově ovládaného pásového nakladače, který si zapůjčili z Hlučína.

Litvínovská firma Celio se zabývá zpracováním pevných odpadů. Vlastní a provozuje jeden z největších skládkových areálů v Česku. Požáry v areálu skládky nejsou výjimečné, například v loňském roce tam hasiči řešili dva rozsáhlé požáry.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist