https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pozar-v-kralupskem-kovosrotu-dostali-hasici-pod-kontrolu-zasah-pokracuje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Požár v kralupském kovošrotu dostali hasiči pod kontrolu, zásah pokračuje Aktualizováno

7.7.2022 16:24 | KRALUPY NAD VLTAVOU (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Požár plastového odpadu v areálu kovošrotu v Kralupech nad Vltavou dnes ráno dostali hasiči zhruba po 40 hodinách pod kontrolu. Vypukl v úterý navečer, dnes po celý den pokračovalo jeho dohašování, které potrvá minimálně do pátku. Vyšetřování příčiny požáru bude následovat až po úplné likvidaci ohně. Zatím není jasné, kdy to nastane, řekl po 20:00 ČTK mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář.
 
Oheň vznikl v průmyslové oblasti v úterý před 17:00. Byl vyhlášen nejvyšší stupeň poplachu, který stále trvá. Že je požár oficiálně pod kontrolou, ohlásil velitel zásahu dnes po 8:30. "Na místě pokračují hasební práce za vysokého nasazení profesionálních i dobrovolných hasičů," uvedl Bakalář. Ve středu večer bylo v areálu kolem 25 jednotek hasičů, dnes ráno 22. Právě kvůli vysokému počtu nasazených hasičů zatím nebyl poplachový stupeň snížen. Dnes večer bylo na místě po vystřídání šest dobrovolných a devět profesionálních jednotek, podle Bakaláře nemusí jít o konečný počet.

Oheň zasáhl asi 50 metrů širokou hromadu odpadů. K dohašování použili hasiči i těžkou techniku, protože je třeba odpad postupně rozhrnovat a hledat skrytá ložiska ohně.

Výše způsobené škody zatím nebyla určena, policejní mluvčí Barbora Schneeweissová ve středu ČTK řekla, že finanční škoda zřejmě způsobená nebude, protože jde o odpad. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru může být podle předběžných informací policie nedbalost či úmyslné založení. Jeden z hasičů se lehce zranil.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist