https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pozemek-pro-siemens-projde-ekologickym-auditem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pozemek pro Siemens projde ekologickým auditem

8.6.2001 19:51 | PLZEŇ (ČIA)
Zvýšení městského rozpočtu o milion korun pro provedení ekologického auditu na pozemek, který chce Plzeň prodat firmě Siemens, schválila ve čtvrtek 7. června rada města. Na ploše 5,5 hektaru chce německá společnost postavit továrnu na výrobu kabelových svazků pro automobilový průmysl. "Je to běžné opatření, jak garantovat, že území je ekologicky čisté. Počítáme, že za pozemky Siemens zaplatí 30 milionů korun. Továrna má stát do konce roku 2003 a zaměstná výhledově 1200 lidí," uvedl dnes náměstek plzeňského primátora Miroslav Kalous.
 

Investice se odhaduje minimálně na 12 milionů euro a smlouva o prodeji pozemků má být podepsána nejpozději v září.

Výstavba souvisí s nedávným prodejem závodu na výrobu kabelových svazků ve Stříbře. Ten od s. r. o. Siemens Automobilová technika Stříbro získala společnost Alcoa Fujikura Ltd. Z přidruženého provozu v Plzni - Božkově pak 75 procent prodal Siemens dalšímu z lídrů světového trhu v oboru - společnosti Yazaki Corporation. S tou hodlá na Borských polích rozvíjet výrobu svazků pro BMW, kterou už dříve zahájil v Božkově.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist