https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prace-na-hale-sazky-pokracuji-podle-planu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Práce na hale Sazky pokračují podle plánu

26.9.2002 14:34 | PRAHA (ČIA)
Práce na Hale Sazka pokračují, povodeň se jich nijak nedotkla. V září byla vyhloubena stavební jáma, která se nyní začišťuje pro položení základové desky haly. Společnost Bestsport by měla v říjnu získat stavební povolení na halu a nic by tedy nemělo bránit slavnostnímu položení základního kamene haly, které se má uskutečnit 27. října. "Práce pokračují rychle, takže příští týden budeme moci betonovat základovou desku a po jejím dokončení začneme se stavbou nosných konstrukcí a obvodového zdiva," řekl dnes mluvčí Bestsportu Jan Vala.
 

Společnost Bestsport, která pro Sazku organizuje výstavbu haly, vybrala dvě dodavatelské firmy na zařízení stavby a pokládku inženýrských sítí a betonářské práce. Výběrová řízení na další práce jsou v plném proudu. V říjnu by měla být známa firma, která zajistí samotnou výstavbu haly. Firmy podle Jana Valy projevují o účast na výstavbě nebývalý zájem. Do prekvalifikačních výběrových řízení se jich přihlásilo přes 200. Stavební práce se nezastaví ani v zimě. "Musíme stavět, i kdyby padaly trakaře," dodal Vala.

Srpnová povodeň se nepřímo dotkla stavby haly tím, že hlavní město Praha nenajde slíbené peníze na opravu okolní infrastruktury a komunikací a tím zkvalitnění dopravní obslužnosti haly. "Nicméně je jasné, že 780 milionů od státu půjde především do opravy ulice Českomoravská. Kolaudaci stavby neohrozí to, že od Prahy nedostaneme plánovaných 600 milionů," řekl dnes Vala s tím, že pražský radní Zdeněk Kovářík avizoval postupné uvolňování peněz na plánované investice v průběhu příštích let.

Hala Sazka, ve které se má konat hokejové mistrovství světa v roce 2004, bude dostavěna podle Valy v souladu s plánem za 18 měsíců. V březnu příštího roku má být dokončena hrubá stavba, s jejím zastřešením se počítá v květnu. Instalace technologií zabere červenec až prosinec. Během ledna a února musí společnost zvládnout zkušební provoz tak, aby mohla být hala v březnu slavnostně otevřena.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist