https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prace-na-vystavbe-dalnice-d3-zacnou-jiz-pristi-rok
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Práce na výstavbě dálnice D3 začnou již příští rok

24.10.2001 16:30 | PRAHA (ČIA)
První práce na dálničním spojení Prahy, Českých Budějovic a hranic s Rakouskem začnou již příští rok. Na tiskové konferenci po jednání s rakouským velvyslancem v ČR Klausem Daublebskym to dnes řekl ministr dopravy a spojů Jaromír Schling. Dálnice by dále měla pokračovat do rakouského Lince.
 

"Dálnice D3 se po určitém útlumu stává opět jednou z prioritních záležitostí a již v blízké době se uskuteční jednání mezi českou a rakouskou stranou o bodu překročení státní hranice," uvedl Schling.

Proti výstavbě dálnice D3 již dříve protestovalo několik ekologických iniciativ, důvodem je zejména návrh trasy přes rekreační údolí řeky Sázavy.

Ministr s rakouským velvyslancem hovořil též o připravovaném dálničním spojení Brna a Vídně. "Zatím se pouze hledá oboustranně přijatelné řešení, s kterým by souhlasily ekologové," řekl ministr. U další uvažované rychlostní trasy, která by od rakouských hranic vedla přes Hatě a Znojmo do Jihlavy k dálnici D1, zatím není dostatečná dopravní zátěž a tedy ani nutnost vybudování podobně velké komunikace.

Ministr dále uvedl, že si České dráhy objednaly studii připravované rychlodráhy mezi Prahou a letištěm Ruzyně u nejmenované rakouské firmy. V příštích dnech by se měla uskutečnit podrobnější jednání o tomto projektu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist