https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prachatice-prodaji-dalsi-cast-prumyslove-zony-nemecke-firme-john
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prachatice prodají další část průmyslové zóny německé firmě John

3.8.2001 11:37 | PRACHATICE (ČIA)
Prodej další části průmyslové zóny dceřiné společnosti německého podniku John, firmě Rotaplus, s. r. o, schválilo městské zastupitelstvo v Prachaticích. "Rotaplus odkoupí celkem 16 tisíc metrů čtverečních," uvedl starosta Jan Bauer s tím, že z toho 12 418 metrů čtverečních bude prodáno po 110 korunách za metr. Zbytek plochy, na kterém se nedá stavět, stojí 20 korun za metr čtvereční.
 

"Firma John vyrábí plastové věci, jako například plážové míče, dětské hračky, suvenýry apod. Přesto se nemusíme bát velkého ekologického zatížení krajiny. Je zpracován ekologický audit a z Německa nepřišla ani jedna negativní zpráva o této výrobě," řekl Bauer.

Nedávno začala v desetihektarové průmyslové zóně stavět svou továrnu firma s německou účastí M-Technika. Na celkem pěti hektarech tu bude vyrábět návěsy na nákladní automobily. Obě společnosti nabídnou dohromady práci až 400 lidem.

Průmyslovou zónu začalo město nákladem 30 milionů korun budovat v loňském roce. "Potěšitelné je, že jsme našli velmi rychle investory, což v jiných městech bývá často největším problémem. Úspěch je bezesporu také v rychlosti, jakou se nám podařilo zónu vybudovat. Před rokem to byla zelená louka a dnes je pozemek kompletně zainvestovaný inženýrskými sítěmi," uzavřel Bauer.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist