https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prachaticky-areal-lesnich-her-bude-jen-z-prirodnich-prvku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prachatický areál lesních her bude jen z přírodních prvků

7.2.2017 11:00 | PRACHATICE (ČTK)
Projekt využívá výsostně přírodní materiály, především dřevěné prvky, lana, jediným nepřírodním materiálem je klouzačka. Ilustrační foto
Projekt využívá výsostně přírodní materiály, především dřevěné prvky, lana, jediným nepřírodním materiálem je klouzačka. Ilustrační foto
Prachatice postaví za dva miliony korun areál lesních her, chtějí ho otevřít příští rok. Jeho součástí bude žabí tůň i veverčí dráha, vstup bude zdarma. Zastupitelé rozhodli, že radnice požádá o dotaci milion korun na ministerstvu pro místní rozvoj. ČTK to řekla ředitelka sportovních zařízení města Radovana Kutláková.
 

Areál nabídne pět stanovišť, zpodobní obydlí lesních zvířat, jako je mraveniště, veverčí stezka, ptačí hnízda, žabí tůň a pavoučí altán se sítěmi. "Projekt využívá výsostně přírodní materiály, především dřevěné prvky, lana, jediným nepřírodním materiálem je klouzačka," řekla Kutláková.

Náklady město odhadlo na dva miliony korun, polovinu částky chce získat pomocí dotace z ministerstva pro místní rozvoj, o kterou požádá. S areálem bude sousedit trialová dráha, naváže na něj i zážitková stezka víly Majolenky. Autorem postavy je šumavský spisovatel Hynek Klimek. Areál se napojí na oboru, kde společnost Městské lesy Prachatice chová v ohradách lesní zvířata.

Areál nabídne pět stanovišť, zpodobní obydlí lesních zvířat, jako je mraveniště, veverčí stezka, ptačí hnízda, žabí tůň a pavoučí altán se sítěmi.
Areál nabídne pět stanovišť, zpodobní obydlí lesních zvířat, jako je mraveniště, veverčí stezka, ptačí hnízda, žabí tůň a pavoučí altán se sítěmi.

"Areál lesních her bude součást přírodního celku, jedna ze zastávek, která v dětech ve věku tří až dvanácti let rozvine obratnost, aby se uměly pohybovat v přírodě, dozví se něco o zvířatech. Vznikne také kaskáda chodníčků s odpočívadly pro maminky a tatínky," řekla Kutláková. Do budoucna přibudou adrenalinové prvky pro starší děti. Město vzalo podle místostarosty Jana Klimeše (ČSSD) v potaz i požadavky žáků středních škol.

Prachatice 23. ledna schválily také nový územní plán, který pro nové byty a domy počítá s plochou 56 hektarů, rozšíří se i průmyslová zóna. Loni hospodařilo město s přebytkem kolem 20 milionů korun, úvěry snížilo na 27 milionů korun, což je podle starosty Martina Malého (Nezávislí) nejnižší objem úvěrů za posledních dvacet let.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
vkc kš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist