https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pracovnici-jete-vymenili-vadny-rotor-turbiny-druheho-bloku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pracovníci JETE vyměnili vadný rotor turbíny druhého bloku

18.3.2004 15:57 | TEMELÍN (ČIA)
Výměnu rotoru u turbíny druhého bloku provedli pracovníci Jaderné elektrárny Temelín (JETE). Náhradní rotor měli zaměstnanci k dispozici. "Problém nevznikl na samotném rotoru, ale na uchycení lopatek. Vadné součásti jsme zaslali výrobci, společnosti Škoda Energo," uvedl dnes pro ČIA tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Na druhém bloku JETE probíhá od 7. února plánovaná odstávka. V průběhu odstávky se uskuteční i výměna jedné čtvrtiny paliva, pracovníci a dodavatelské společnosti provádí kontrolní a revizní práce. Problémy s rotorem podle Nebesáře neoddálí opětovné uvádění druhého bloku do provozu. "Blok nastartujeme na konci března. Následovat budou zhruba týdenní fyzikální testy. Na počátku dubna blok obnoví dodávky proudu do sítě," řekl Nebesář.

JETE je s instalovaným výkonem 2000 MW největší elektrárnou v ČR. První blok zahájil běžný provoz v červnu 2002, druhý blok byl uveden do provozu v dubnu 2003. Od počátku letošního roku oba bloky vyrobily celkem 2,72 miliardy kWh elektřiny. Elektrárna patří společnosti ČEZ v níž drží 67,6 procenta akcií Fond národního majetku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist