https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-1-souhlasi-s-upravou-quotstalinova-pomnikuquot-na-letne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 1 souhlasí s úpravou "Stalinova pomníku" na Letné

24.4.2001 20:11 | PRAHA (ČIA)
Souhlas s návrhem zadání změny územního plánu na plochu kolem bývalého Stalinova pomníku vyjádřili zastupitelé Úřadu městské části (MČ) Praha 1. Tento návrh hovoří o změně funkčního využití zpevněné plochy okolo pomníku z funkce "historické zahrady" na funkci, umožňující umístit v podzemních prostorách zábavní a naučné zařízení. ČIA to sdělil starosta této městské části Jan Bürgermeister.
 

Stávající funkční využití zpevněné plochy okolo Stalinova pomníku hovoří o památkově chráněných plochách zahradní architektury a povoluje výstavbu pouze drobných vodních ploch, pěších komunikací či dětských hřišť. Nově navržené určení nazvané "kultura a církev" by umožnilo daleko širší využití. "Mohla by zde být například kulturní zařízení, muzea, galerie, divadla, koncertní síně, multifunkční kulturní a zábavní zařízení," uvedl dále starosta.

Navrhovaná změna je však podle Bürgermeistera podmíněna co nejmenšími negativními zásahy do povrchových částí parku a nemá mít negativní dopady z hlediska nároků na zásobování objektu (parkování, příjezd nadměrného počtu aut pro zásobování). Majitelem pozemku je Hlavní město Praha, změna spadá do území Městské části Praha 7, která s navrženými úpravami souhlasí.

Návrh nového Územního plánu sídelního útvaru hlavního města Prahy byl zpracován v dubnu 1998, schválen však byl až v září 1999, účinnosti pak nabyl od 1. ledna 2000. Od té doby došlo na tomto území k některým změnám podmínek, za kterých byl původně územní plán schválen. Jednou z nich je právě změna potřeb využití části Letenské pláně. Územní plán je proto třeba aktualizovat v souladu s potřebami hlavního města Prahy a jeho městských částí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist