https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-11-chce-do-vyuky-zapojit-zbytkovy-material-ziskany-od-firem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 11 chce do výuky zapojit zbytkový materiál získaný od firem

28.3.2019 15:33 | PRAHA (ČTK)
Radnice Prahy 11 bude chtít spolupracovat se soukromými firmami a brát od nich zbytkový materiál. Ten by využila ve školách při výuce recyklace nebo při předmětech postavených na tvůrčí činnosti. ČTK to dnes řekla radní Zuzana Ujhelyiová (Piráti). Kdy projekt začne a jak přesně bude vypadat, zatím není jasné. Pražský radní Vít Šimral (Piráti) uvedl, že magistrát záměr radnice posoudí a případně se k němu přidá.
 

"Principem je, že továrny, výrobní haly a podobně dávají zbytkový materiál do jednoho skladu, z kterého školy čerpají suroviny a dál je používají ve výuce," řekla Ujhelyiová. Radnice se inspirovala ve Švědsku, kde tento systém funguje.

Materiál by školy používaly například při výtvarné výchově nebo k výuce recyklace a ochrany prostředí. Zároveň by jej střední odborné školy využívaly jako výukový materiál. "Je to finančně velice nenáročné a prospěšné," řekla Ujhelyiová.

Projekt je podle radní na úplném začátku. Je například třeba zjistit, kolik firem by vůbec mělo zájem se do něj zapojit. "Na Praze 11 ale udělám vše pro to, aby to fungovalo," řekla radní.

Záměr prozkoumá magistrát, který se následně rozhodne, zda jej podpoří nebo třeba i zavede na celoměstské úrovni. "Vím, že to zkoušeli ve Skandinávii. Na projekt se podíváme, zhodnotíme a uvidíme, zda je to něco, co bychom podpořili magistrátními penězi," řekl Šimral.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist