https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-14-ma-v-lednu-dostat-od-myslivcu-plan-boje-proti-divocakum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 14 má v lednu dostat od myslivců plán boje proti divočákům

28.12.2016 11:14 | PRAHA (ČTK)
Praha 14 by měla v lednu dostat od myslivců plán dalšího postupu proti přemnoženým divokým prasatům v okolí Černého Mostu. ČTK to sdělila mluvčí radnice Veronika Berná. Problémy s nimi jsou zejména v oblasti Čihadel. V boji proti přemnožené zvěři radnice spolupracuje s okolními městskými částmi, Lesy hlavního města a právě s myslivci. Problémy s přemnoženými divočáky mají také další česká města.
 

Myslivci předloží městským částem plán řešení situace v prvním lednovém týdnu. "Jeho součástí bude také návrh konkrétních materiálních i jiných opatření, která skutečně povedou ke snížení počtu černé zvěře. Tento plán se stane podkladem pro další debatu o financování a následné realizaci navržených kroků," uvedla radní Prahy 14 Irena Kolmanová (TOP 09).

Divoká prasata jsou přemnožena zejména v okolí Čihadel. V Praze 14 už několikrát napadla psy, které neměli lidé na vodítku. Vedení městské části plánovalo koupit takzvané pachové ohradníky. Z toho ale zatím sešlo, protože odborníci nejsou jednotní v názoru, zda by v zástavbě fungovaly.

Další postup bude radnice koordinovat nejen s myslivci a Lesy hlavního města, ale také s radnicemi v Běchovicích a Horních a Dolních Počernicích.

S přemnoženou černou zvěří se nepotýká pouze Praha, ale i další města v Česku. Dotací podpořil odstřel například Sokolov, myslivci se vydali na odstřely v České Lípě a dlouholeté potíže s prasaty má středočeský Mníšek pod Brdy. Tam radnice organizovala odstřely, naháňky i instalovala odchytové klece.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist