https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-2-vyhlasila-soutez-na-podobu-uzemi-podel-horske-ulice.ma-slouzit-verejnosti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 2 vyhlásila soutěž na podobu území podél Horské ulice. Místo má sloužit veřejnosti

5.1.2021 00:29 | PRAHA (ČTK)
Návrh by měl vycházet z širšího kontextu území a polohy na rozhraní Nového Města a Vinohrad, ale také z blízkosti Nuslí.
Návrh by měl vycházet z širšího kontextu území a polohy na rozhraní Nového Města a Vinohrad, ale také z blízkosti Nuslí.
Foto | Aktron / Wikimedia Commons
Radnice Prahy 2 vyhlásila krajinářskou a architektonickou soutěž na novou podobu území mezi Horskou ulicí a novoměstským opevněním. Vzniknout má prostor sloužící obyvatelům k trávení volného času. Zájemci se mohou hlásit do 22. února. ČTK to sdělil Petr Tomíšek z odboru komunikace Prahy 2. Prostor nazývaný také park U Hradeb se nachází podél Horské ulice v těsné blízkosti zahrady Ztracenka, Bastionu XXXI a parku Folimanka.
 

"Naším záměrem je vytvoření prostoru pro volnočasové aktivity pro všechny věkové skupiny s malým objektem občerstvení včetně venkovního posezení. Součástí projektu by měla být také klidová zóna pro starší občany, dětské hřiště nebo třeba také možnost umístění veřejného grilu," uvedl místostarosta Jan Kolář (ANO).

Návrh by měl vycházet z širšího kontextu území a polohy na rozhraní Nového Města a Vinohrad, ale také z blízkosti Nuslí.

Cílem soutěže je, kromě vítězného návrhu, najít partnera pro vytvoření projektové dokumentace a následnou realizaci. Radnice na přípravě soutěže spolupracovala s Českou komorou architektů.

Druhá městská část v minulosti nechala opravit například sousední zahradu Ztracenka. Na původně téměř neprostupném území vznikly nové mlatové chodníčky, byly vysázeny nové stromy a instalováno osvětlení. Opraven byl také nedaleký bastion.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist