https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-3-pripravuje-soutez-na-rekonstrukci-namesti-jiriho-z-podebrad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 3 připravuje soutěž na rekonstrukci náměstí Jiřího z Poděbrad

13.1.2002 14:31 | PRAHA (ČIA)
Veřejnou obchodní soutěž na zhotovitele rekonstrukce náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech vypíše Městská část Praha 3 po zasedání rady, které se uskuteční 23. ledna. Na celkovou obnovu náměstí Praha 3 v letošním rozpočtu vyčlenila zhruba 40 milionů korun. Jak ČIA řekla radní Dana Mušková, stavba má být zahájena na konci dubna.
 

Podle jejích slov měla být veřejná soutěž vypsána již na konci loňského roku. "Čekali jsme však na územní rozhodnutí," vysvětlila Mušková. V současnosti městská část očekává vydání stavebního povolení. Veškeré stavební práce by měly být dokončeny do komunálních voleb, tedy do listopadu letošního roku.

Projekt celkové obnovy počítá s kompletním předlážděním náměstí. Dále bude instalován automatizovaný závlahový systém, provedena bude také obnova všech trávníků a v prostoru náměstí bude nově vysazeno zhruba 200 stromů. V rámci rekonstrukce bude odstraněna fontána. Nově bude vybudován vodní kanál. Počítá se rovněž s rekonstrukcí veřejného osvětlení.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist