https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-3-zaplati-15-milionu-za-projekt-cista-trojka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 3 zaplatí 15 milionů za projekt Čistá trojka

17.7.2016 10:10 | PRAHA (ČTK)
Žižkovská radnice chystá zakázku na zajištění služeb v rámci projektu Čistá trojka, prostřednictvím kterého mohou obyvatelé on-line hlásit nepořádek v ulicích nebo rozbitý městský mobiliář. Za provozování služby zaplatí Praha 3 zhruba 15 milionů korun, zjistila ČTK z věstníku veřejných zakázek.
 

Vítěz soutěže bude pět let provozovat dispečink, kam se budou lidé obracet s podněty ohledně čistoty městské části. Zároveň zajistí monitoring černých skládek a odpadu a prostřednictvím motorizovaných čet také okamžité odstranění a likvidaci odpadu, píše se oznámení k zakázce.

"Smyslem projektu je snaha zlepšit prostředí, ve kterém žijeme. Byla bych ráda, kdyby občané v této věci hráli aktivní roli, a vyzývám je tímto ke spolupráci," uvedla starostka Vladislava Hujová (TOP 09).

Webová stránka začala fungovat 1. dubna. V současnosti služby zajišťují zaměstnanci radnice. Na mapě si lidé mohou prohlížet všechny podněty podle data, nebo typu hlášení. U každého podnětu se také dozví, jak byl řešen. U vyřešených oznámení je přiložena fotografie místa po zásahu.

Podobnou službu nabízí svým občanům také Praha 2. Vinohradská radnice kvůli tomu před několika lety vytvořila webové stránky cistadvojka.cz.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist