https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-6-chysta-velky-cyklisticky-okruh
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 6 chystá velký cyklistický okruh

21.7.2001 16:29 | PRAHA (ČIA)
Takzvaný velký cyklistický okruh v délce 50 kilometrů chystá ještě v tomto roce městská část Praha 6. Okruh bude začínat u Studentského domu v Dejvicích a povede přes Tuchoměřice na Okoř, odkud se bude vracet zpět do Dejvic. Okruh bude veden po trase tradičního cyklistického závodu Pražské padesátky, který probíhá vždy na podzim pod záštitou starosty Prahy 6 Pavla Béma. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí městské části Praha 6 Martin Šálek.
 

Na území městské části Praha 6 je nyní zhruba 40 kilometrů cyklostezek. První cyklostezka vede z Veleslavína do Dejvic a je dlouhá téměř 17 kilometrů. Další cyklostezka měří sedm kilometrů, začíná v Letenských sadech a končí u hlavní brány Obory Hvězda, kde navazuje na cyklostezku, která vede ze Stromovky do Sobína a měří 17 kilometrů. Všechny cyklostezky jsou opatřeny informativními značkami.

Na celém území hlavního města Prahy mohou v současné době cyklisté využívat asi 200 kilometrů cyklostezek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist