https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-6-do-prosince-rozda-lidem-3-5-milionu-na-upravu-vnitrobloku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 6 do prosince rozdá lidem 3,5 milionu na úpravu vnitrobloků

18.11.2015 15:46 | PRAHA (ČTK)
O dotace se mohli ucházet jak vlastníci obytných domů, bytová družstva a občanské spolky působící na území městské části, tak i fyzické osoby
O dotace se mohli ucházet jak vlastníci obytných domů, bytová družstva a občanské spolky působící na území městské části, tak i fyzické osoby
Praha 6 do prosince rozdá obyvatelům více než 3,5 milionu korun na úpravu zeleně ve vnitroblocích domů. Rozhodla rada městské části. Úspěšných bylo 29 ze 45 přihlášených projektů, které navrhují revitalizaci zelených ploch. Informoval starosta Ondřej Kolář (TOP 09).
 

"Vnitrobloky mají velký potenciál. Pravidelná údržba těchto nerekonstruovaných míst ale nestačí zajistit jejich aktivní využití coby venkovního obytného prostoru," uvedl starosta. Komise pro životní prostředí podle něj podpořila zejména ty projekty, které cílily na rozšíření a rekultivaci zeleně. Naopak červenou dostaly záměry, které se zabývaly spíš stavebními úpravami.

O dotace se mohli ucházet jak vlastníci obytných domů, bytová družstva a občanské spolky působící na území městské části, tak i fyzické osoby. Kromě ochrany životního prostředí mají dotace pomoci vytvořit místa pro sousedská setkání a bezpečné plochy pro dětské hry.



reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist