https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-6-nechce-rozsireni-karlovarske-ulice-pro-radialu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 6 nechce rozšíření Karlovarské ulice pro radiálu

29.1.2002 13:04 | PRAHA (ČIA)
Urychleně připravit a realizovat projekt břevnovské radiály požadují radní městské části Praha 6. Jak dnes ČIA informoval tiskový mluvčí Prahy 6 Martin Šálek, radní zároveň potvrdili svůj nesouhlas s dočasným rozšířením Karlovarské ulice pro radiální propojení silničního a městského okruhu. Karlovarská by se totiž stala hlavní dopravní tepnou, což radní nechtějí.
 

Břevnovská radiála, procházející Prahou 6 a městskou částí Praha-Řepy, představuje důležitou spojnici městského a silničního okruhu. Realizace radiály přinese především zklidnění dopravy v oblasti Malého Břevnova.

Praha 6 zažádala v roce 2000 o změnu územního plánu hlavního města Prahy tak, aby realizace Břevnovské radiály byla zařazena do závazné části územního plánu již před rokem 2010. Pražští zastupitelé změnu podpořili a Útvar rozvoje města zadal zpracování dopravní studie břevnovské radiály. Studie se po projednání stane podkladem pro pořízení požadované změny.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist