https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-7-dokonci-v-pristim-roce-obnovu-parku-v-tusarove-ulici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 7 dokončí v příštím roce obnovu parku v Tusarově ulici

21.12.2001 15:05 | PRAHA (ČIA)
Poslední etapa obnovy parku v Tusarově ulici na Praze 7, která bude dokončena v příštím roce, přijde městskou část na 2,5 milionu korun. V roce 2000 byla dokončena první část oprav, respektive dvě třetiny parku. Poslední třetina patřila soukromému vlastníkovi, od kterého se Praze 7 podařilo tuto část odkoupit až letos. Městská část ji odkoupila za 2,3 milionu korun. ČIA to na dnešní tiskové konferenci řekl radní Štěpán Hasal.
 

Podle jeho slov stála rekonstrukce prvních dvou třetin parčíku zhruba osm milionů korun. V této částce je zahrnuta přeměna veřejných záchodků na čajovnu a vybudování nových toalet v rámci podniku. Zároveň byly provedeny dopravní úpravy pro zklidnění okolí. Součástí bylo také vysázení 22 stromů a 816 keřů. Chodník mezi parkem a vozovkou odděluje odhlučňující stěna.

V poslední, tedy třetí třetině parku, se doposud nachází zchátralá provozní budova, která slouží jako potraviny. Tento jednopodlažní objekt bude zbourán a potraviny se přemístí do nedalekých nebytových prostor. Prázdné místo po budově bude vyplněno zelení a dalšími lavičkami, případně herními prvky. Celková rekonstrukce parčíku tak bude dokončena.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist