https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-8-podala-trestni-oznameni-na-byvale-vedeni-kvuli-odpadum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 8 podala trestní oznámení na bývalé vedení kvůli odpadům

13.1.2016 16:21 | PRAHA (ČTK)
Současné vedení Prahy 8 podalo trestní oznámení na bývalé vedení radnice. Podezřívá ho z trestného činu v souvislosti ze zakázkou na sběr psích exkrementů a vyvážení košů. ČTK to sdělila mluvčí Prahy 8 Anna Patočková. Podle ní radnici vznikla škoda necelé tři miliony korun. Podle úřadu vzniklo podezření z porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže. Praha 8 rovněž podala žalobu na dodavatele, který se podle ní neodůvodněně obohatil. Vyjádření bývalého vedení ČTK shání.
 

"Na základě kontroly dokumentů, která proběhla v rámci ukončení smluvního vztahu s bývalým dodavatelem služeb spočívajících ve sběru psích exkrementů a vyvážení košů na psí exkrementy, bylo zjištěno, že Praha 8 hradila za poskytované služby sumy, které prokazatelně neodpovídaly poskytovanému plnění," uvedla mluvčí.

Kauza se týká roku 2013. Tehdy radnice nahradila smluvně dojednané papírové sáčky plastovými, a to beze změny smlouvy s dodavatelem. Praha 8 však nadále hradila dodavateli cenu, která odpovídala papírovým sáčkům uvedeným v uzavřené smlouvě - papírový sáček vyjde na 1,21 koruny, plastový na zhruba 0,21 koruny. Městské části tak podle radnice vznikla škoda asi 1,82 milionu korun.

Škoda za dalších 1,1 milionu korun podle radnice vznikla, když dodavatel údajně účtoval městské části od listopadu 2011 do srpna 2015 vyšší částku za kompletní obsluhu odpadkových košů, než jaká byla ujednána ve smlouvě.

Současné vedení Prahy 8 navíc podalo také žalobu na vydání bezdůvodného obohacení a městská část se bude snažit získat zpět svá majetková práva u soudu.

V současné době jsou na stojanech občanům k dispozici oba druhy sáčků na psí exkrementy, odpadkové koše jsou vysypávány každý pracovní den a sáčky měněny dvakrát týdně.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist