https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-9-zacne-letos-opravovat-hostinec-u-brabcu-a-vnitrobloky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha 9 začne letos opravovat hostinec U Brabců a vnitrobloky

19.1.2018 09:50 | PRAHA (ČTK)
Hostinec zůstane stát.
Hostinec zůstane stát.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Praha 9 začne letos opravovat hostinec U Brabců. Další peníze radnice chce vynaložit na vybudování nových parků a obnovu vnitrobloků. Za tyto projekty zaplatí maximálně 147 milionů korun. Náklady na opravy hostince U Brabců na Starém Proseku by měly činit 40 až 50 milionů korun.
 

Městská část získala objekt do vlastnictví loni směnou s developerem, který chtěl hostinec zbourat a na jeho místě postavit bytový dům. V současné době hostinec nefunguje a architekti připravují novou podobu interiérů. "Bude tam velký sál s ochozy a sál bude sloužit jako hostinec a zároveň jako místo, kde občas bude koncert, kde sem tam bude divadlo z Gongu," řekl místostarosta městské části Tomáš Portlík (ODS). Budova hostince byla postavená v roce 1837.

Další investiční akcí bude oprava čtyř až pěti vnitrobloků. V uplynulých letech radnice postupně opravila vnitrobloky v Libni a Vysočanech, nyní budou opraveny vnitrobloky na Proseku a Střížkově, uvedl Portlík. Náklady na úpravy každého z nich se pohybují od šest do osmi milionů korun.

Letos by také chtěla městská část vykoupit pozemky, kterými by prodloužila park Přátelství z Proseku na Střížkov. Radnice nyní jedná o výkupu pozemků s developerem, který za ně chce 175 milionů korun. Na úpravy, které by mohly být dokončené v příštím roce, počítá radnice s 30 až 40 miliony korun. Přesná částka závisí na tom, kolik zaplatí za přesun nynějšího parkoviště k Vysočanské ulici.

"Na konci minulého roku jsme začali nově realizovat park Zahrádky, což je po meandrech a parku Pod Lávkou další park podél Rokytky, který dotváří relaxační zónu podél Rokytky," dodal Portlík. Radnice na úpravy počítá se 17 miliony korun. Práce na parku by měly trvat do příštího roku. Do budoucna by vedení městské části chtělo dokončit relaxační zónu podél Rokytky, která by vedla z Vysočan do Hrdlořez.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist