https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-da-pristi-rok-na-projekty-zlepsujici-zivotni-prostredi-44-milionu-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha dá příští rok na projekty zlepšující životní prostředí 44 milionů korun

31.10.2022 00:28 | PRAHA (ČTK)
Pražský magistrát rozdá v příštím roce na podporu projektů ke zlepšení životního prostředí mezi žadatele 44 milionů korun, což je meziročně více. Peníze jsou určeny na projekty v sedmi oblastech včetně veřejné zeleně nebo adaptace na klimatickou změnu. Cílem je zapojit co nejvíc občanů, spolků, sdružení či společností do ochrany životního prostředí. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. Konečná částka, kterou město rozdělí, bude záviset ještě na rozpočtu města na příští rok.
 

Žadatelé se mohou přihlásit v šesti konkrétních oblastech, kterými jsou veřejná zeleň, zelené učebny, ochrana přírody, ekologická výchova, výukové a vzdělávací programy pro školy a adaptace na klimatickou změnu. Sedmou je specifická oblast, kam patří projekty, které nelze zařadit do výše zmíněných kategorií. Patří sem například výcvik zvířat pro handicapované.

Nejvíc peněz půjde právě na adaptaci na klimatickou změnu, a to 30 procent z celkem vyčleněné částky. Vždy po 20 procentech dostanou lidé na projekty ekologické výchovy a vzdělávací programy pro školy. Na veřejnou zeleň a ochranu přírody půjde vždy po deseti procentech a zbylé oblasti dostanou po pěti procentech z částky.

Zájemci o dotaci se mohou magistrátu hlásit od letošního 5. prosince do 9. ledna 2023. Z žádostí následně úřad vybere projekty, které podpoří. Žadatelé, kteří finance získají, musí své plány uskutečnit nejpozději do 31. prosince 2024.

Letos na magistrát dorazilo 239 žádostí od 135 žadatelů v celkové částce 89,88 milionu korun. Z nich bylo vybráno 158 projektů, které město podpořilo 40 miliony.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist