https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-dotovala-prechod-na-ekologictejsi-vytapeni-castkou-3982-milionu-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha dotovala přechod na ekologičtější vytápění částkou 398,2 milionů Kč

12.4.2006 11:41 | PRAHA (ČIA)
Hlavní město Praha vydalo na program dotací na přeměnu topných systémů v letech 1994 až 2005 celkem 398,2 milionu korun. V rámci programu město podpořilo přechod 38 536 bytů na ekologičtější formu vytápění, průměrná výše dotace činila 10 544 korun na jeden byt. Vyplývá to z materiálu, se kterým radní Miloš Gregar seznámil radu města.
 

Hlavní město Praha vydalo na program dotací na přeměnu topných systémů v letech 1994 až 2005 celkem 398,2 milionu korun. V rámci programu město podpořilo přechod 38 536 bytů na ekologičtější formu vytápění, průměrná výše dotace činila 10 544 korun na jeden byt. Vyplývá to z materiálu, se kterým dnes radní Miloš Gregar seznámil radu města.

Zmíněných 38 536 bytů představuje osm procent bytového fondu v hlavním městě. Z nich bylo podle Gregara převedeno 35 657 z pevných paliv na zemní plyn, elektřinu nebo alternativní zdroje. Zbývajících 2879 bytových jednotek bylo napojeno na centrální zásobování teplem. "Negativní vliv stacionární energetiky na životní prostředí v Praze se za posledních deset let významně snížil. Emise jednotlivých znečišťujících látek poklesly třikrát až desetkrát," uvedl Gregar k výsledkům programu.

Výdaje z městského rozpočtu na přeměnu topných systémů byly nejvyšší v letech 1994 až 1997, kdy činily celkem 306,6 milionu korun. V posledních letech se pohybovaly od tří do pěti milionů korun. Letos město Praha ve svém rozpočtu vyhradilo na přeměnu topných systémů a využití obnovitelných zdrojů energie pět milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist