https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-hleda-firmu-ktera-se-postara-o-mlatove-cesty-v-parcich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha hledá firmu, která se postará o mlatové cesty v parcích

16.4.2016 09:15 | PRAHA (ČTK)
Praha hledá firmu, která se bude starat o mlatové cesty ve významných městských parcích. Smlouvu s vybranou společností město podepíše na čtyři roky a zaplatí maximálně 5,8 milionů korun. ČTK to zjistila ze seznamu veřejných zakázek magistrátu. Smlouva bude rámcová a jednotlivé služby bude následně město objednávat.
 

"Poskytovatel pro objednatele bude provádět údržbové práce a opravy mlatových cest na pozemcích zeleně, a to na základě dílčích objednávek," píše se v zadávací dokumentaci.

Firma se bude podle návrhu smlouvy starat nejen o cesty samotné, které bude opravovat a měnit jejich povrchy, ale bude rovněž čistit příkopy podél cest nebo se starat o zábradlí, které podél cest vede.

Kolik Praha za služby zaplatí, není zatím jasné. "Cena za provádění služeb je stanovena jako cena nejvýše přípustná ve výši 5,8 milionu korun," píše se v dokumentu.

Mezi celoměstsky významné parky patří například ten na Petříně nebo zahrada Kinských či Stromovka. Mlatové cesty jsou stavěny z přírodního kameniva ve směsi s jemnější frakcí. Následně se mechanicky hutní.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist