https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-koupi-pozemek-v-troji-kde-mely-byt-rozhledna-a-ekocentrum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha koupí pozemek v Troji, kde měly být rozhledna a ekocentrum

27.9.2017 14:48 | PRAHA (ČTK)
Praha koupí pozemek, na kterém měla v Troji v Praze 8 vyrůst rozhledna a ekocentrum. Za parcelu město zaplatí vlastníkům zhruba 20,5 milionu korun. Vyplývá to z materiálu, který schválili pražští radní. Proti stavbě protestovali místní občané a občanská sdružení a nesouhlasila s ní ani radnice Prahy 8. Investorem ekocentra měla být společnost United Architect Studio. Nákup pozemku musí 2. listopadu schválit pražští zastupitelé.
 

Pozemek tvoří pás zeleně mezi botanickou zahradou a ulicí K Pazderkám na území Přírodního parku Drahaň - Troja. Jde o památkově chráněné území o rozloze 14.459 metrů čtverečních. Podle znaleckého posudku je cena pozemku asi 18,6 milionu korun. K nim jsou připočteny náklady například na údržbu pozemku 1,87 milionu korun.

Podle místních i radnice by projekt zhoršil kvalita bydlení, lidé by nemohli pozemkem procházet nebo se sem chodit rekreovat. "Projekt byl ukázkovým příkladem negativních investorských záměrů, jejichž cílem je pouze zisk bez ohledu na kvalitu života obyvatel. Významně jsme se proto postavili proti jeho realizaci a jsem moc rád, že už se nacházíme těsně před jeho definitivním úspěšným vyřešením," uvedl starosta městské části Roman Petrus.

V areálu měla být kromě centra s rozhlednou klubovna s restaurací a neveřejné parkoviště pro návštěvníky. Zastavěná plocha měla být přes 2300 metrů čtverečních. Navržená klubovna měla být dvoupodlažní a vysoká 7,7 metru. Ekocentrum s rozhlednou mělo být rozděleno do devíti pater a vysoké přes 30 metrů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist