https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-letos-odbahni-dva-rybniky-s-dalsim-zacne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha letos odbahní dva rybníky, s dalším začne

23.5.2017 16:36 | PRAHA (ČTK)
ejvětším projektem je odbahnění a úprava Lítožnických rybníků (na snímku) v Dubči.
ejvětším projektem je odbahnění a úprava Lítožnických rybníků (na snímku) v Dubči.
Hlavní město ještě letos začne s odbahněním dvou rybníků. Na dalším se již pracuje a hotovo by mělo být do konce roku. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Revitalizace a odbahnění dalších dvou vodních ploch v majetku města jsou v projektové přípravě a nový rybník vzniká v Motole.
 

Největším projektem je odbahnění a úprava Lítožnických rybníků v Dubči. Jedná se o soustavu tří rybníků, z nichž jeden je v majetku hlavního města od roku 2015 a odbahněn byl loni. "Další dva jsme koupili až v loňském roce na podzim a ty se na odbahnění připravují teď. Výsledně by mělo dojít k tomu, že místo tří malých rybníků vznikne jeden velký. Když všechno půjde dobře, tak práce začnou ještě letos na podzim," uvedla pražská radní pro infrastrukturu Jana Plamínková.

Kromě toho by v letošním roce měly odstartovat práce na dlouhodobě zanedbaném Biologickém rybníku v Horních Počernicích. Ten Praha získala loni od městské části. Odbahnění by mělo být hotovo do konce roku, součástí revitalizace bude i úprava Svépravického potoka mezi Biologickým a Xaverovským rybníkem.

Už minulý měsíc začaly práce na Libockém rybníku. Další dvě vodní plochy, které by se měly dočkat úprav v příštím roce, jsou Olšanský rybník v Kunraticích a Šeberák.

Kromě údržby těch stávajících a nákupu nových loni magistrát několik rybníků nechal vybudovat, například ve Stromovce, v Hloubětíně, na okraji Kunratického lesa nebo v parku Zahrádky ve Vysočanech. Práce na dalším pod lesoparkem Cibulka v Motole by měly skončit letos. V přípravě jsou také nové rybníky v Modřanské rokli nebo v Bohnickém údolí. Podle radní Plamínkové vodní plochy pozitivně ovlivňují klima v Praze a zároveň plní rekreační funkci, město se proto na jejich budování bude soustředit i nadále.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist