https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-ma-nadeji-ziskat-od-eu-penize-na-mestskou-hromadnou-dopravu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha má naději získat od EU peníze na městskou hromadnou dopravu

27.7.2001 08:20 | BRUSEL (ČIA)
Evropská komise vybrala 14 měst ze 74 přihlášených do pilotního projektu realizace radikálního zlepšení jejich městské hromadné dopravy, na který bylo v rámci 5. rámcového programu výzkumu a vývoje vyčleněno 50 milionů euro. Ke 14 vybraným městům ze zemí EU se připojilo i několik měst z kandidátských zemí, která rovněž mají šanci získat finanční příspěvek. Mezi nimi je i Praha. Oznámila to evropská komisařka odpovědná za dopravu a energetiku Loyola de Palacio.
 

Po vyhlášení výběrového řízení v říjnu roku 2000 v rámci iniciativy Civitas Komise obdržela 32 návrhů od 74 měst. Návrhy byly vyhodnoceny nezávislou komisí a do užšího výběru postoupilo 14 měst: Aalborg, Barcelona, Berlín, Brémy, Bristol, Cork, Goteborg, Štýrský Hradec, Lille, Nantes, Řím, Rotterdam, Stockholm a Winchester. Připojila se též města z kandidátských zemí: Bukurešť, Gdyně, Kaunas, Pécs a Praha.

"Úspěšně řešit znečištění a dopravní zácpy způsobené městskou dopravou nám umožní jedině nový přístup. Komise ráda poskytne finanční podporu pilotním městům, která mají zájem na prokázání účinnosti jednotného postupu," prohlásila komisařka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist