https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-opravi-brusnicky-potok-v-jelenim-prikope-u-prazskeho-hradu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha opraví Brusnický potok v Jelením příkopě u Pražského hradu

13.11.2015 01:00 | PRAHA (ČTK)
Praha nechá opravit Brusnický potok v Jelením příkopě u Pražského hradu. Práce provedou Lesy hlavního města a magistrát za ně zaplatí zhruba tři miliony korun. ČTK to zjistila z materiálu, který v úterý schválili pražští radní. Práce jsou rozděleny do tří etap. Kvůli neshodě magistrátních odborů památkové péče a odboru zeleně a kanceláře prezidenta ohledně jedné z nich budou provedeny zatím jen dvě.
 

V první etapě v dolní části Jeleního příkopu bude opraveno koryto. Bude likvidována většina historické kanalizace a propojů. "Nově navržené koryto kopíruje trasu původního koryta. Dále bude provedena výměna dvou dřevěných lávek a oprava spár kamenného mostku," píše se v materiálu. Tato etapa bude kvůli zmíněným neshodám provedena až jako poslední.

Ve druhé etapě, týkající se horní části příkopu, bude v korytě vyčištěno dno a svahy, vyměněny poškozené kameny koryta a opraveny poškozené spáry. Rovněž dělníci opraví čela mostku u Medvědince a nově omítnou propustek. V třetí fázi, na Novém světě, bude vyměněno koryto za nové, jež bude mělčí.

Jako první začne město s opravami druhé fáze, jako poslední budou kvůli neshodám provedeny práce první fáze. "Proto bylo rozhodnuto provést výběr a následnou realizaci bezproblémové druhé a třetí etapy, a následně, dojde-li k dohodě, i první etapy," píše se v materiálu.

Práce provedou Lesy hlavního města, které se nyní starají o správu a údržbu prostor v okolí Hradu. Firmu stoprocentně vlastní Praha, ta proto nemusí vypisovat tendr, ale může jí zadat zakázku přímo, tzv. in-house.

Druhá a třetí fáze opravy bude stát 3,025 milionu korun.

brn mh



reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist