https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-opravi-cesty-a-zdi-parku-cibulka-za-2-5-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha opraví cesty a zdi parku Cibulka za 2,5 milionu korun

12.5.2016 11:12 | PRAHA (ČTK)
Praha nechá opravit cesty a zídky v parku Cibulka na Praze 5. Práce vyjdou na zhruba 2,5 milionu korun. Plán oprav a výběr dodavatele schválili pražští radní. Vítězem veřejné zakázky na opravu lesoparku se stalo Sdružení Buldix a Baobab. Práce na Cibulce mají trvat necelé tři měsíce.
 

"Díky veřejné zakázce opravíme v lesoparku Cibulka poničené cesty a opěrné zídky. Nejde nám jen o estetiku, ale především o bezpečnost návštěvníků parku," uvedla radní Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice).

Vybraná firma v parku opraví kompletně všechny cesty. Ty mají v současné době nerovný povrch, místy kořeny stromů prorůstají nad povrch cesty a lokálně jsou vymlety rýhy od větších průtoků vody. Zrekonstruovány budou rovněž opěrné zídky, obnoveno by mělo být dřevěné schodiště a dojde na drobné terénní úpravy. Firma se bude muset také postarat o úklid staveniště a jeho okolí.

Práce by měly začít podle materiálu, který schválili radní, do 14 dnů od podpisu smlouvy. Samotné práce pak mají trvat 74 dnů od chvíle, kdy město firmě předá staveniště.

Park Cibulka vznikl v 19. století u původně hospodářské usedlosti. V parku se nachází čínský pavilon a rozhledna v podobě zříceniny hradu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist