https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-pocita-s-investici-40-milionu-kc-rocne-do-energetickych-uspor
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha počítá s investicí 40 milionů Kč ročně do energetických úspor

1.3.2005 18:11 | PRAHA (ČIA)
Celkem 40 milionů korun ročně chce vydávat město Praha na realizaci energeticky úsporných opatření stanovených energetickými audity v následujících 10 letech. Dalších 14,5 milionu korun ročně bude město vydávat na organizační, informační a vzdělávací aktivity. "Jejich cílem je motivovat i další subjekty k realizaci energeticky úsporných projektů," uvedl dnes tiskový mluvčí pražského magistrátu Jiří Wolf.
 

Výši investic upravuje Územní energetická koncepce (ÚEK) hlavního města Prahy, kterou dnes schválili pražští radní. Koncepce definuje tři základní scénáře budoucí poptávky po energiích v Praze s výhledem na 20 let. "Vzhledem k délce působnosti je ÚEK koncipována jako otevřený dokument, který bude pravidelně aktualizován. To jak v souvislosti s reálným vývojem spotřeby energií, tak také ve smyslu slaďování s normami a energetickou politikou EU," dodal Wolf.

První scénář předpokládá extenzivní vývoj s nulovými úsporami. Úsporné scénáře jsou založeny na variantním řešení nové poptávky po energii přednostně dálkovým teplem, respektive zemním plynem. Úsporné scénáře předpokládají realizaci programů na zvýšení efektivity ve spotřebě a rozvoj energeticky méně náročných průmyslových odvětví a služeb.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist