https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-podepise-smlouvu-s-investorem-na-rekonstrukci-stvanice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha podepíše smlouvu s investorem na rekonstrukci Štvanice

18.12.2001 21:01 | PRAHA (ČIA)
Smlouvu s hamburskou společností MeridianSpa jako strategickým partnerem hlavního města Prahy pro realizaci projektu Regenerace ostrova Štvanice dnes schválili pražští radní. Celkové náklady na rekonstrukci jsou plánovány ve výši 1,2 miliardy korun. Investor MeridianSpa podle své nabídky vybuduje na ostrově sportovně relaxační komplex. Jak na dnešní tiskové konferenci uvedl radní Filip Dvořák, investor uhradí zejména úpravu východní části ostrova na veřejný park a zároveň bude hradit po celou dobu běhu smlouvy veškeré náklady na jeho správu.
 

Podle radního Dvořáka bude smlouva mezi hlavním městem a investorem uzavřena na dobu 88 let. Na stejnou dobu Praha investorovi vypůjčí přilehlé pozemky. "Pozemek tedy bude jen vypůjčen, ale je stále v majetku hlavního města," řekl také Dvořák. Budoucí investor společnost MeridianSpa vzešel ze soutěže pro realizaci projektu již vloni v květnu. Investor má na přípravné práce čas do konce roku 2004 a další tři roky na realizaci stavby.

Na místě dnešního zimního stadionu vznikne Centrum volného času se zaměřením na sport, rekreaci a relaxaci s lázeňskými doplňky. Součástí zařízení bude bazén, vířivky, sauny, tělocvičny, fitness centrum, gastronomické provozy zdravé výživy a podobně. Parkování bude zajištěno pomocí podzemních garáží umístěných přímo pod budovou Centra volného času. Ve východní části ostrova se počítá s výstavbou nového parku s pobytovými a odpočinkovými plochami pro veřejnost, tenisových kurtů a otevření universálních sportovišť. V zimě nebude Štvanici chybět ani kluziště, které se v letním období změní na plochu určenou pro kolečkové brusle.

Pro zpřístupnění ostrova veřejnosti dojde k vybudování dvou lávek pro pěší a cyklisty. První povede z Karlína přes východní část ostrova do Holešovic a v budoucnu spojí cyklistické stezky vedoucí podél nábřeží. Jejím investorem je hlavní město a společnost Europolis Invest, která staví na Rohanském ostrově komplex River City Prague. Práce mají začít na jaře příštího roku a skončit v dubnu 2003. Druhá lávka povede ze západní části ostrova přes plavební kanál směrem na Těšnov a jejím investorem bude také společnost MeridianSpa.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist