https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-podporuje-domaci-kompostovani-rozdava-kompostery
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha na podporu domácího kompostování rozdává kompostéry

14.9.2018 01:01 | PRAHA (Ekolist.cz)
Pořízeno bylo celkem 1 750 ks kompostérů, z toho 1 400 ks jednokomorových o objemu 1 000 l a 350 ks dvoukomorových o objemu cca 2000 l.
Pořízeno bylo celkem 1 750 ks kompostérů, z toho 1 400 ks jednokomorových o objemu 1 000 l a 350 ks dvoukomorových o objemu cca 2000 l.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V rámci akce hlavního města Prahy na podporu domácího kompostování je připraveno 1 750 kompostérů. Všichni evidovaní účastníci projektu, kteří o kompostér projevili zájem, budou v průběhu podzimu letošního roku ze strany města osloveni a budou vyzvání k podpisu smlouvy o výpůjčce a následném převzetí kompostéru. Ve středu 5. září podepsali první žadatelé o zahradní kompostér smlouvu s městem o jeho přidělení. Informuje Magistrát hlavního města Prahy.
 

K podpisu smlouvy budou účastníci vyzváni prostřednictvím sděleného emailu, textových zpráv SMS, nebo dopisem, ve kterých bude uvedena informace, kdy a kam se mají dostavit. Obesílání bude probíhat po skupinách, tak aby se, pokud možno, zamezilo vytváření front na podpisových místech. K podpisu smlouvy se musí oslovení účastníci dostavit osobně na Magistrát hl. m. Prahy (Škodův palác), Jungmannova 29/35, Praha 1. V přízemí paláce jsou pro tento účel zřízeny tři přepážky, obsluhované pracovníky oddělení odpadů Odboru ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy.

Jako výdejní místa pro kompostéry byly z kapacitních důvodů určeny sběrné dvory hl. m. Prahy. Prozatím se jedná pouze o dva sběrné dvory, a to o sběrný dvůr hl. m. Prahy v ulici K Cihelně na území městské části Praha – Satalice a sběrný dvůr v areálu Pražských služeb v ulici Pod Šancemi v Praze 9. Počet výdejních míst bude v průběhu výdeje kompostérů rozšířen i na levý břeh Vltavy.

Pořízeno bylo celkem 1 750 ks kompostérů, z toho 1 400 ks jednokomorových o objemu 1 000 l a 350 ks dvoukomorových o objemu cca 2000 l. Kompostéry byly městem pořízeny v rámci podpory z Operačního programu Životní prostředí 2014 - 2020, Prioritní osa 3 se Specifickým cílem 3.1 – Prevence vzniku odpadů. Na základě vyhlášené Výzvy město požádalo o poskytnutí finančních prostředků jako opatření spojené s předcházením vzniku biologicky rozložitelných komunálních odpadů na území hl. m. Prahy.

„Jsem ráda, že občané Prahy projevili zájem o zahradní kompostéry. Současně jsem se mohla přesvědčit, že první podepisování smluv probíhalo v pořádku. Chtěla bych schválené žadatele požádat, aby se snažili pracovníkům odboru ochrany prostředí vyjít vstříc a dodržovali termíny pro podpis smlouvy a vydání samotného kompostéru,“ řekla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Další informace o průběhu vydávání kompostérů občanům budou zveřejňovány na stránkách portalzp.praha.eu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist