https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-posle-pozary-nicene-australii-pomoc-160.000-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha pošle požáry ničené Austrálii pomoc 160.000 korun

8.1.2020 00:27 | PRAHA (ČTK)
Pražský magistrát pošle požáry ničené Austrálii finanční pomoc 160.000 korun. / Ilustrační foto
Pražský magistrát pošle požáry ničené Austrálii finanční pomoc 160.000 korun. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pražský magistrát pošle požáry ničené Austrálii finanční pomoc 160.000 korun. Dostane je organizace Bushfire Emergency Wildlife Fund, která provozuje zoo v Melbourne. Vyplývá to z dokumentu, který by měli ve čtvrtek projednat pražští radní. Při požárech v Austrálii shořela plocha o větší rozloze než Česko, zemřelo 26 lidí a zničeny byly asi dvě tisícovky domů.
 

Zdrojem peněz by byl výnos ze vstupného do zoologické zahrady v Praze-Troji. V minulosti bylo takto financováno mnoho projektů typu in-situ, tedy pomoci na původním místě. Z každé prodané vstupenky jsou vyčleněny tři koruny, které jsou použity na záchranu ohrožených druhů zvířat ve světě.

Podle vědců z Univerzity v Sydney při požárech uhynulo od září už nejméně 480 milionů zvířat - savců, ptáků i plazů. Nejvíce v plamenech umírali koalové. Panují obavy z toho, že několikatisícová kolonie koalů, která žije na severovýchodním pobřeží, přišla v požárech až o 30 procent populace. Australská příroda je domovem mnoha druhů původních živočišných druhů, mezi něž patří klokani, koalové, vačice, vombati nebo ježury.

Ve státě Nový Jižní Wales nadále hoří 130 požárů, z nichž padesátka není pod kontrolou, a ve státě Viktorie dalších 40. Podle agentury Reuters plameny sežehly už 2000 domů a více než 10,3 milionu hektarů porostu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist